Welkom

Je bevind je in HET genealogische archief van de Noorlanders. Wij hopen dat je hier kan vinden wat je zoekt, of door gewoon wat "rond te klikken" wat meer te weten komt over de Noorlanders in Nederland en daarbuiten.

Om zo'n grote hoeveelheid informatie op een intu´tieve wijze toegankelijk te maken is niet eenvoudig. We hebben er alles aan gedaan de personen en bijbehorende informatie in verband te zetten, zonder u te vermoeien met ellenlange tekstvelden. Om nog sneller door de gegevens heen te klikken wordt op het tabblad Navigatie ingegaan op hints en het voorspellende karakter van de schermen.

Deze boom groeit en niet in de laatste plaats door jou. Dus wanneer je opmerkingen, suggesties of aanvullingen hebt, zijn die van harte welkom!

Met groeten van de Noorlanders


Doel

Hoort ie er nou wel of niet bij??
Waarom staat de moeder van Cornelis niet in?
Anne heeft toch nog een broer?

We krijgen veel vragen die betrekking hebben op de inhoud van de stamboom. Daarom hebben we afgesproken een duidelijk doel  te definiŰren om te voorkomen dat verschillende stambomen door elkaar gaan lopen. Zo komt er "[ buiten domein ]" te staan wanneer het gegevens betreft die misschien wel bekend zijn, maar niet binnen onze doelstelling vallen.

Doel
"Zoveel mogelijk informatie van alle eerstelijns Noorlanders verzamelen, eenduidig opslaan en op een toegankelijke manier weergeven"

Een voorbeeld:
AndrÚ Noorlander is de zoon van Jan Noorlander. In het kader van "zoveel mogelijk informatie" willen we weten hoe zijn specifieke gezinssituatie eruit ziet. Hier zien we kinderen en echtgenote Anita. Natuurlijk is het mogelijk om op Anita te klikken, maar zal de informatie summier zijn; we zijn niet in Anita ge´nteresseerd (sorry Anita ;-) ).